divendres, 17 de juny del 2011

Cigonyes Negre



D.O: Empordà

Preu: 7€ aprox.

Varietats: Garnatxa (90%) i Syrah (10%)





El vi quan el tens a les mans i veus la seva etiqueta, el primer que penses es amb elegància. Doncs la botella tipus borgonya, amb etiqueta negra, una cigonya dibuixada amb tinta blanca i amb el nom amb vermell desprèn glamour.

Un cop ficat el vi en copa, veus el seu color granat no gaire pujat. Quan te l’aproximes comences a intuir un vi amb una certa criança però de pocs mesos, que ha fet que els aromes siguin a fruits vermells frescos amb certes notes de bota, en aquest cas de roure francès. Apareixen les cireres, litxis i alguna maduixa , una macedònia de aromes a primavera.

Quan ja has començat a veure’l, veus que tot aquella macedònia de fruites que desprenia es ratifica, no amagava res. Notes que es un vi lleuger, melós, sedós. Que confirma el que havies sospitat amb l’etiqueta, un vi vestit eleganment d’esport.

El Cigonyes Negre quedarà perfectament com vi en un aperitiu, entre croquetes, truita de patates, canapès, ... També poc maridar amb un sopar lleuger. “Dean Martin” com a música de fons farà que aquest vi sigui encara millor.

1 comentari: