dimarts, 28 de juny del 2011

Principia Mathematica



D.O: Penedès

Preu: 13€ aprox

Varietat: Chardonnay




Aquest vi es un tant especial, ja disposa d’un nom singular “Principia Mathematica” , que ens evoca, de peus si us plau, al senyor Newton. Encara que en aquest cas no hi tingui res a veure. La etiqueta de la botella es molt original, cosa que fa que t’hi fixis un cop hagis vist el molt ben trobat nom del vi.

Quan fiques aquest vi a la copa veus que es d’un color groc palla, que li dona la criança de 6 mesos en botes de roure Francès. Es seu aroma es Frutal, no gaire intens. Records de Mango, advocat i també treu el cap les prunes grogues.

En boca aquest vi, et venen els gustos barrejats, complexos, costa de descobrir-los. Existeix semblança amb cava Brut encara que podria ser Brut Nature , doncs el gust de fruita dolça és poc representativa. El record de la fusta i es present, encara que no el torrat . Un vi blanc sec i dens. Una troballa.

Aquest vi pot maridar perfectament tant amb el peix blau(sardines) com amb el peix blanc(Rap). La carn d’aviram, i fins i tot un bon embotit aniria d’allò més be. I si fons sona música de Bruce Springsteen, com “Pay Me My Money Down”, o el “Summer o 69” de Brian Adams.

1 comentari: