dissabte, 28 de maig del 2011

L'Inconscient 2008


D.O.Q: Priorat

Preu: 10€ aprox.

Varietats: 30% Carinyena/25% Garnatxa/10% Cab. Sauv.

                   15% Merlot/10% Syrah




Aquest vi, sorprèn només mirant l’etiqueta, molt colorista amb una aire vintage, que només per això destaca entre els altres vins. Però, no només sorprèn l’etiqueta, el vi també, doncs encara que té criança, és més aviat fresc.

A la copa, observes les seves llàgrimes, que cauen lentament advertint que és un vi d’alta graduació, 14,5º. Encara que després, en boca, no ho notes tant. Els aromes que desprèn són els de la terra, licorella, record de la vainilla, el pebre es deixa trobar, potser també aroma a camp sec després d’una pluja.

Sota la capa de la criança hi pots trobar el gust de fruita fresca, un lleuger record a préssec de vinya, molt tènue. Els gustos de prunes, potser prunes clàudies més que prunes negres. El gust de melmelades de gerds. I si s’aprofundeix en ell, el record de la carxofa. També s’hi pot trobar gustos balsàmics gracies al syrah.

Com a conclusió podríem dir que és un vi agradable, integrat i que passa ràpid per boca, encara que et deixa un gust suficient per assaborir-lo. Vi perfecte per a un dinar, més que per a sopar, que marida perfectament amb carns blanques, fins i tot amb peix blau. Un vi, que farà que la conversa sigui amena. I, si aquesta, s’acompanya amb la veu inconfusible de “Rod Stewart”, amb el seu “Maggie May”. O potser amb Sting i “Englishman in New York”. Crec que també aquest vi agrairia la veu sensible de Sade, potser amb “Your love Is king”, segur que la teva parella estarà d’acord.

2 comentaris:

  1. És un bon vi però amb un petit defecte que pateixen pel meu gust tots les vins del Priorat, hi ha un excés de carinyena.Aquesta varietat eclipsa les altres i fa que el syrah quedi molt afuscat. El vaig provar a Falset i tens raó quan dius que és molt millor per dinar que per un sopar.
    Ara bé, jo hi posaria Joe Cocker o els Lovin' Spoonful, no pas a Sting ni Sade.

    ResponElimina
  2. Crec que Joe Cocker, per la veu que té li escauria millor un priorat amb mes criança que aquest. El Clos Mogador perfecte.

    ResponElimina